Opleiding

Al van jongs af aan krijgt Julia acteer-, dans- en zanglessen. Zo volgt ze onder ander lessen bij (Jeugd)Theater Hofplein, Jaargang Junior van Post Castelijn, de Landelijke Oriëntatie Theaterscholen van Rabarber, De Toneelmeester en doet ze de vooropleiding dans aan de Codarts Hogeschool voor de Kunsten en volgt ze de Dutch School of Popular Music, een vooropleiding van het conservatorium.

In 2018 behaalt Julia het diploma van de Havo/vwo voor Muziek en Dans (richting zang) in Rotterdam.

 

Film & Televisie

In 2012 zingt Julia bij het Kinderen voor Kinderen-koor en krijgt ze het sololied Gadgetfreak. Een jaar later neemt ze samen met haar zus Sarah deel aan het AVRO Junior Songfestival, als het duo Sarah & Julia. Met hun zelfgeschreven nummer Live Life worden ze derde van Nederland. In 2014 speelt Julia de rol van Tessa in de bioscoopfilm Heksen Bestaan Niet.

In 2017 speelt Julia een gastrol in de dramaseries De Mannentester (KPN) en Suspects (Videoland) en neemt ze een pilot op voor Eduards Wonderlijke Boekwinkel. Het jaar daarop speelt ze mee in de series Verborgen Verhalen (EO) en Kerst met de Kuijpers (Videoland).

in 2019 was Julia te zien in de nieuwe Nederlandse thriller Morten (NPO3), Verborgen Verhalen (EO) en speelde ze gastrollen in DNA (SBS6) en De Ludwigs: Het Einde van de Wereld (Nickelodeon). Tevens is ze één van de honderd juryleden in All Together Now (RTL4).

 

Stemacteren

Julia is sinds 2012 actief als stemactrice, je kunt haar stem onder meer horen in de (animatie)films Zarafa, Trolls, De Smurfen En Het Verloren Dorp en Bibi & Tina films.

 

Theater

Op zevenjarige leeftijd debuteert Julia als Gretl von Trapp in The Sound of Music (V&V Entertainment). Tijdens de twee verleningen die volgen speelt ze de rol van Brigitta von Trapp.

Daaropvolgend is ze te zien als Jane Banks in de musical Mary Poppins (Stage Entertainment), in het ballet van de opera Platée (Nationale Reisopera), als kleine Fiona in Shrek de musical (Albert Verlinde Entertainment), oud-koorlid in de Kinderen voor Kinderen Theatershow (VARA), en Jill in de theatershow Yakanuko – Vecht voor je Dromen (Bird & Sheep),

In seizoen 2018/2019 speelt Julia de rol van Sascha in Soof de musical, waarvoor ze wordt genomineerd voor een Musical Award (Aanstormend Talent).

 

Muziek

Een half jaar na hun deelname aan het Junior Songfestival brengen Sarah & Julia hun eerste single uit, Celebrate we’re young. Daarna volgen de singles Gold (2014), Ik Ben Ik, Jij Bent Jij (2015) – titelsong van de bioscoopfilm Jack Bestelt een Broertje, Something Wonderful (2015), Here Come the Girls (2015) – een samenwerking met tijdschrift Tina, Dance Like Nobody’s Watching (2016) en Hoofd in de Wolken (2017) – Nederlandse titelsong van De Smurfen en het verloren dorp. Alle zeven singles hebben diverse weken op 1 in de Kids Top 20 gestaan.

Sinds 2018 zijn Sarah & Julia druk bezig met het schrijven van eigen nummers. Eind 2018 brengen ze voor het eerst eigen materiaal uit met de single Hooked On The Hype. Begin 2019 volgt het nummer On My Way – titelsong van de bioscoopfilm VALS.

Eind 2019 touren Sarah & Julia door Nederland met Popronde, het grootste gratis reizende festival van Nederland.

 

Awards

In 2016 zijn Sarah & Julia de eersten die een Nederlandse Radio Disney Music Award winnen – ook wel bekend als een ARDY. In 2018 zijn ze genomineerd voor een Kids Choice Award – Favoriete ster Nederland.

Eind 2018 wordt Julia genomineerd voor een Musical Award in de categorie Aanstormend Talent, voor haar rol in Soof de musical.